Chemisch voorbehandelen

Sinds 2012 behandelen we metaal chemisch voor. Dit doen we veelal in onze volautomatische, PLC- gestuurde en 15-delige badenreeks. Afhankelijk van de toepassing van het materiaal kan de aangebrachte epoxylaag (KTL/E-Coat) al voldoende bescherming bieden. En dat doet het zeker als het metaal ook nog gepoedercoat of natgelakt wordt.

In onze
sproeitunnel

Metaal dat in de industrie binnen wordt toegepast, behandelen we chemisch voor in onze sproeitunnel. Hierin kunnen we beitsen, passiveren en ook sproei-ontvetten. Dit laatste is een chroomvrije methode om metaal tegen corrosie te beschermen. We passen dit toe bij de voorbehandeling van stalen en aluminium oppervlakken en van thermisch verzinkte substraten.

Stel uw vraag over sproeitunnel

In onze
badenreeks

We hebben een badenreeks in huis met acht spoelbaden en zeven procesbaden. Hierin kan het metaal op verschillende manier worden behandeld. Onder meer in een beitsbad, een zinkfosfaatbad en een KTL/E-coat-bad. Dankzij de KTL-behandeling (kataforeselakken) kunnen we ‘automotive-kwaliteit’ leveren voor de industrie. Binnen de badenreeks zijn verschillende programma’s mogelijk. Daarna kan het metaal in één gang door naar de natlaklijn of poedercoatlijn.

Kwaliteit en innovatie
voorop

We hebben alle meetapparatuur om de kwaliteit tijdens de chemische voorbehandeling te garanderen. Ook volgen we innovaties op het gebied van chemie op de voet. Dit doen we samen met de beste leveranciers, zoals PPG Industries.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then