Mechanisch voorbehandelen:
Metalliseren (schooperen)

Na het handstralen kunnen we het metaal metalliseren, wat ook wel schooperen wordt genoemd. Dit is een handmatige manier van verzinken. En een duurzame: de zink-aluminiumlaag is milieuvriendelijker dan elk ander systeem en beschermt het materiaal langer tegen invloeden van buitenaf. 

Perfecte corrosiewering

Bij het metalliseren brengen we een zink-aluminiumlaag aan van 40 micrometer, waardoor uw materiaal perfect beschermd is tegen corrosie. Extra voordeel: de oppervlakteruwheid na metalliseren zorgt ervoor dat een poedercoat- of natlaksysteem uitermate goed hecht.

Van lantaarnpalen tot bouwmaterialen

We metalliseren al sinds 1945, waardoor het vak geen geheimen voor ons heeft. Dat komt goed van pas, want de producten die we schooperen zijn vaak lastig na te behandelen: van lantaarnpalen en carrosserieën tot stalen kozijnen en andere bouwelementen. 

Stel uw vraag over metalliseren

Metingen door
de NACE Inspector

Dankzij de diversiteit aan meetapparatuur kunnen we controleren wat er ook maar te controleren is. Uiteraard is de dikte van de zink-aluminiumlaag cruciaal; daarom voert onze NACE Coating Inspector (Level II) de metingen uit.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then